Houtworm bestrijding

Houtwormen

Houtwormverdelger is gespecialiseerd in het bestrijden van houtwormen, en wij werken volgens een behandel plan. Dit houtworm behandelplan gaat als volgt in zijn werking:

  Inspectie (hierbij word gedetermineerd om wat voor houtworm kever het gaat en de grote van u plaag , vochtpercentage van het hout en de totale oppervlakten van het te behandelen hout).

  Behandelingsplan (Plan word opgesteld om de plaag te behandelen/bestrijden en door te nemen wat de verwachtingen zijn risico’s in kaart brengen en duidelijke afspraken te maken tussen klant en ons.

  Doornemen Behandelingsplan met de klant en akkoord verklaring.

  Voorbereidingen (eventuele taken voor de klant)

  Eventuele 2e Inspectie (voor veranderingen/aanpassingen)

  Voorbereidingen (voor Houtwormverdelger, dit kunnen zijn schoonmaak werkzaamheden voorwerken en aflevering goederen t.a.v. behandeling)

  Behandeling (de te verrichten werkzaamheden en de bestrijding)

  Betaling

  Garantiecertificaat 10 jaar

Houtworm is een naam voor verschillende in hout levende insectenlarven, maar vooral de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje (Anobium punctatum). De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. (De derde belangrijke kever die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor, Hylotrupes bajulus, maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld).

De keverlarven van de houtworm kever boren gangen in het hout, en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen beschadigen of vernielen. De voorkeur van de larven gaat uit naar de zachtste delen in het hout, hetgeen meestal het spinthout is.

Of er levende larven aanwezig zijn is te zien aan het boormeel dat uit de gaatjes komt. Het beste is dat te zien door zwart papier onder de gaatjes te leggen.

De houtwormverdelger van het Noorden. Wij zijn actief in de provincies Groningen en Drenthe en werken volgens het IPM.

  Expertise
  No-nonsens
  Adequaat en verantwoord bestrijden
  Gediplomeerd
  Particulier en zakelijk

Afspraak maken